Beskriv din båt så får du vår offert inom kort

Saknas din båt i listan? Skriv då in eller beskriv din båtmodell i textfältet så kan vi hjälpa dig ändå.

Välj båtförsäkring från en båtspecialist

Sjön ställer höga krav på den försäkring du väljer och det är enormt viktigt att du är försäkrad hos en erfaren båtspecialist. Med snart 80 års erfarenhet av marknaden erbjuder vi på Alandia en båtförsäkring som du kan lita på om olyckan skulle vara framme.

Oavsett vilken Alandia försäkring du väljer från oss kan du räkna med tydliga villkor till ett skäligt pris. Vi anser att det är marknadens bästa båtförsäkring vi erbjuder. Fråga på bryggorna - vi är kända för snabba svar och bra service. Vårt kontaktnät är ditt när du behöver hjälp. 

Förstås ska du jämföra oss

Läs gärna vår bästa tips om vad du ska komma ihåg när du jämför Alandia Båtförsäkring med andra som du tittat på.

Jämför villkor.

Inte kanske det roligaste jobbet men ändå alltid värt mödan. Hemligheten är inte att förstå vad som står i de olika villkoren, utan vad som inte står. Ett lågt pris brukar ofta vara lågt för att du erbjuds att teckna dyra tillägg som du egentligen inte behöver.

Vem vill du köpa av?

En försäkring får väl bara försäkringsbolag sälja? Nej, det går också utmärkt att teckna din båtförsäkring via en försäkringsförmedlare. Men då ska du vara säker på att du vet vem som är försäkraren och i vilket land bolaget är registrerat. Var dessutom säker på att du vet vem du kontaktar ifall något händer din båt så att du får hjälp direkt.

Specialist eller försäkringsvaruhus?

Vi tycker förstås att du ska välja någon som är specialiserad på båtar och sjöfart. Men vi är ju partiska. Och vi förstår att det känns smidigt att lägga bil-, hem-, hund- och båtförsäkringen i samma korg. Samtidigt vet vi att livet på sjön ställer andra krav än en stulen cykel. Så länge inget händer fungerar alla försäkringar lika bra. Men efter ett första haveri brukar många välja oss. Det sker ju oftast när du behöver båten och fort vill få allting ordnat.

Vad säger bryggpolarna?

Varje försäkringsbolag har sitt rykte och på bryggorna får du höra alla historier. Fråga hur olika skador har hanterats och hur snabbt, då bildar du dig fort en uppfattning om de olika bolagens styrkor och svagheter.