Segelbåtsförsäkring | Alandia Försäkring

Beskriv din båt så får du vår offert inom kort

Saknas din båt i listan? Skriv då in eller beskriv din båtmodell i textfältet så kan vi hjälpa dig ändå.

Segelbåtsförsäkring

Med vår båtförsäkring är rigg och segel alltid fullvärdesförsäkrade och vi har inga vindgränser. Med vår helförsäkring är du utöver ansvar och rättsskydd skyddad mot brand, skadegörelse, stöld och sjöskador, samt kan teckna tillägg som ger skydd även vid längre seglatser.

Vår båtförsäkring passar för alla sorters båtar. För dig som har en segelbåt är det bra att känna till att

  • försäkringen gäller året om, även vid förvaring på land eller till sjöss, under uppläggning och vid transport.

  • förutom den försäkrade båten omfattas mast, bom, rigg och segel samt motor, navigationsutrustning, verktyg, sjökläder, båtreservdelar, jolle och andra båttillbehör.

  • vår båtförsäkring täcker kappsegling, med en extra självrisk på tio procent av skadekostnaden medan tävlingen pågår.

I Alandias båtförsäkring för segelbåtar är rigg och segel alltid fullvärdesförsäkrade, vi har alltså inte lagt in några värdegränser. Vi har inte heller värdegränser för elektronik, navigationssystem, personlig utrustning och jolle. Dessutom har vi inga vindgränser men däremot ingår en rättsskyddsförsäkring och en generös ansvarsförsäkring.

Med tillägget Stillestånd får du ersättning om en ersättningsbar skada inträffar under sommaren och reparationer drar ut på tiden så att du inte kan använda segelbåten. Tack vare vårt starka nätverk av varv, bärgningsföretag, båthandlare, besiktningsmän och andra viktiga aktörer får du smidig och effektiv hjälp när du behöver det.

För mer information, se våra villkor eller läs mer om vår båtförsäkring.