Garanti mot dolda fel | Alandia Försäkring
  • "Hej, jag har upptäckt några fel i båten jag köpte av dig."

    När du köper eller säljer båt finns alltid risk för att fel upptäcks i efterhand. Vår garanti mot dolda fel skyddar både köparen och säljaren mot större fel.

Garanti mot dolda fel

I vår båtförsäkring har vi en garanti mot dolda fel. Den gör att du kan få ersättning om du köper en begagnad båt, som visar sig ha fel som inte upptäcktes vid kontroll innan köp.

Garantin mot dolda fel är en del av vår båtförsäkring och du behöver inte teckna något separat tillägg för att den ska gälla. För att du ska kunna nyttja garantin behöver följande kriterier vara uppfyllda:

  • Säljaren ska ha haft båten försäkrad hos oss i minst tolv månader innan ägarbytet.
  • Du och säljaren ska tillsammans granska båten innan köp, med hjälp av vårt besiktningsprotokoll. Ni ska båda underteckna protokollet och skicka in det till oss. 
  • Du som köper båten ska försäkra den hos oss.

Om dessa tre kriterier är uppfyllda kan du söka ersättning hos oss om du upptäcker fel på båten i efterhand,  som kostar över 10 000 kr att reparera. Garantin gäller för dolda fel i skrov, däck, elektronik och annan utrustning som behövs för att använda båten, en månad framåt från det datum då försäkringsbrevet utfärdats.

För mer information, se våra villkor eller läs mer om vår båtförsäkring.

Alandias köpebrev

Alandias besiktningsprotokoll