Beskriv din båt så får du vår offert inom kort

Saknas din båt i listan? Skriv då in eller beskriv din båtmodell i textfältet så kan vi hjälpa dig ändå.

Båtförsäkringsvillkor

Försäkringsvillkor ska inte vara en mardröm i finstilt text. Vi tycker villkor ska vara lika tydliga som babord och styrbord.

Försäkringsvillkoren

Reservera tid för att läsa igenom försäkringsvillkoren. Vi vet, alla säger det. Men vi menar det verkligen. När du läser villkoren får du en uppfattning om vad som skiljer oss från andra och vad som ska ingå i en heltäckande båtförsäkring.

Villkor, rättsskyddsförsäkringen

Rättsskyddsförsäkringen ingår när du tecknar Alandias båtförsäkring. Om den försäkrade önskar använda sig av försäkringen, skall denne på förhand skriftligen anmäla detta till Alandia. Alandia ger då den försäkrade ett skriftligt ersättningsbeslut.

Försäkringsavtalslagen

Behöver du kontrollera någon detalj i lagen om försäkringsavtal? Läs då lagen i sin helhet på Finlex webbplats.

 

Jämför försäkringsbolag

Vi är många som vill försäkra din båt. Här är Alandias förslag på hur du väljer rätt.

  • Jämför villkor.

Inte kanske det roligaste jobbet men ändå alltid värt mödan. Hemligheten är inte att förstå vad som står i de olika villkoren, utan vad som inte står. Ett lågt pris brukar ofta vara lågt för att du erbjuds att teckna dyra tillägg som du egentligen inte behöver.

  • Vem vill du köpa av?

En försäkring får väl bara försäkringsbolag sälja? Nej, det går också utmärkt att teckna din båtförsäkring via en försäkringsförmedlare. Men då ska du vara säker på att du vet vem som är försäkraren och i vilket land bolaget är registrerat. Var dessutom säker på att du vet vem du kontaktar ifall något händer din båt så att du får hjälp direkt.

  • Specialist eller försäkringsvaruhus?

Vi tycker förstås att du ska välja någon som är specialiserad på båtar och sjöfart. Men vi är ju partiska. Och vi förstår att det känns smidigt att lägga bil-, hem-, hund- och båtförsäkringen i samma korg. Samtidigt vet vi att livet på sjön ställer andra krav än en stulen cykel. Så länge inget händer fungerar alla försäkringar lika bra. Men efter ett första haveri brukar många välja oss. Det sker ju oftast när du behöver båten och fort vill få allting ordnat.

  • Vad säger bryggpolarna?

Varje försäkringsbolag har sitt rykte och på bryggorna får du höra alla historier. Fråga hur olika skador har hanterats och hur snabbt, då bildar du dig fort en uppfattning om de olika bolagens styrkor och svagheter.