Eftersom jag hade privat försäkring kunde jag opereras direkt

Privat försäkring nöjd kund hos Alandia Försäkring

Jag är utbildad sjukskötare och har varit en aktiv innebandyspelare. Under mina år som en mera aktiv innebandyspelare har jag stukat båda fötterna många gånger vilket har medfört en viss förslitning på både senor och ledband.

Sommaren 2012 steg jag snett väldigt ordentligt vilket gjorde väldigt ont och foten svällde upp ordentligt. Smärtorna och svullnaden avtog efter några dagar vilket resulterade i att jag trodde att allt var ok. På hösten blev jag sedan förkyld och i samband med det svällde foten upp igen och blev väldigt sjuk och jag kunde inte idrotta som tidigare.

Var till läkare på ÅHS flera gånger, men de sa att foten skulle bli bättre bara jag vilade den. Foten blev inte bättre, utan istället sämre. En vän som är utbildad fysioterapeut gav mig några övningar så jag skulle kunna bygga upp muskulaturen i foten, men dessa övningar kunde jag inte utföra eftersom foten blev väldigt svullen och sjuk direkt jag gjorde något. Till slut kunde jag inte ens gå ut på korta promenader utan att jag fick väldigt ont i foten.

Operation var enda lösningen

Eftersom jag hade en försäkring hos Alandia Försäkring och kände att jag inte blev tagen på allvar på ÅHS bestämde jag mig för att söka vård privat eftersom foten bara blev sämre. Bokade tid till Medimar och fick träffa en läkare dagen efter. Läkaren misstänkte att något var fel i foten, och ville att jag skulle åka till Åbo för en magnetröntgen. Medimar skickade förfrågan till Alandia angående betalningsförbindelse till Åbo. Under tiden jag väntade på att få svar, blev foten mycket värre och jag ringde på nytt till Medimar och fick då en tid till deras ortoped. Ortopeden misstänkte senskada och ville därför ha en röntgen och ett ultraljud. När dessa var tagna kunde han konstatera att hans misstanke stämde. Operation var ända lösningen och då skickades en ny förfrågan till Alandia om betalning av operation.

Om jag inte haft sjukförsäkring hade jag behövt vänta 6 mån

Svaret på förfrågan angående operationen tog ca. 2 veckor och när det var beviljat fick jag operationstid 1 vecka  senare. Operationen gick bra och sedan återstod enbart en lång rehabiliteringstid. Om jag inte skulle haft en privat sjukförsäkring, skulle jag troligtvis behövt vänta åtminstone 6 mån till, om inte längre, eftersom det är brist på ortopeder på ÅHS och detta räknas inte som en akut olycka. Men eftersom jag hade en privat försäkring kunde jag opereras direkt och förhoppningsvis vara återställd inom 6 mån och sedan kunna återgå till mina stora intressen som är idrott och friluftsliv.

Julia