Privat försäkring - nöjd kund berättar | Alandia Försäkring

Privat försäkring - nöjd kund berättar

Privat försäkring

Vid ett kundbesök för ett antal år sedan halkade jag snett och vred mitt högra knä. Tyvärr gjorde jag ingen anmälan om arbetsskada utan arbetade vidare med smärtor i knäet.

Med tiden vande jag mig med smärtan och tänkte inte så mycket på det. Efter antal år förvärrades smärtan och jag hade stora svårigheter att gå ner på knä och huk vilket jag ofta behöver göra i mitt arbete. Jag beslöt att uppsöka företagshälsovården. Jag fick diagnosen inflammation i knät och fick recept på antiinflammatoriska tabletter.

Möjlighet att söka vård privat

Jag förstod själv att det inte var frågan om någon inflammation, så jag slängde receptet och insåg att jag behövde söka hjälp någon annanstans. Jag kontaktade då mitt försäkringsbolag, Alandia Försäkring, där jag haft mina personförsäkringar sedan länge. Där fick jag veta att jag hade möjlighet att söka vård privat och att jag kunde vända mig till läkare här på Åland men också i Finland och Sverige.

Menisken var skadad

Jag ringde till Medimar eftersom jag hört mycket gott om deras ortoped Erkki Venäläinen. Jag fick tid inom en vecka för en grundlig och professionell undersökning där han konstaterade att menisken var skadad. Därefter fick jag boka in en tid som passade mig och operationen gjordes inom tre veckor. Operationen gick bra, Det visade sig också att det fanns skadade broskytor i mitt knä som åtgärdades samtidigt. Den trevliga personalen gjorde att vistelsen kändes nästan som en minisemester. Därefter följde rehabilitering och träning. Jag var sjukskriven i tre veckor och fick sedan ett träningsprogram som har gjort att jag fortsätter att träna trots att mitt knä var helt återställt efter åtta veckor. Kostnaden för operationen var 2.600 euro vilket min försäkring betalade.

Tack vare Alandia Försäkring och min sjukförsäkring fick jag snabbt vård när jag bestämde mig och behövde inte fundera på kostnaderna.

Anders Hagman